Openbare Cloud


Een openbare cloud is “gebaseerd op gedeelde fysieke hardware die eigendom is van en wordt beheerd door een externe provider”, waar de infrastructuur wordt gedeeld door veel klanten. Amazon Web Services , Microsoft Azure en Google Cloud zijn voorbeelden van openbare clouds. Enkele van de meest voorkomende voorbeelden uit de praktijk van openbare cloudservices zijn services zoals cloudgebaseerde serverhosting, opslagservices, webmail en online kantoorapplicatiesWaarom openbare cloud

Betaal terwijl u gaat

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van openbare cloudservices is de schaalbaarheid tot op zekere hoogte. Voor kleine en middelgrote bedrijven in het algemeen is schaalbaarheid pay-as-you-go. De middelen worden vrijwel ‘on demand’ aangeboden, zodat wijzigingen in activiteitenniveau zeer gemakkelijk kunnen worden verwerkt. Dit brengt op zijn beurt kosteneffectiviteit met zich mee. Dankzij het bundelen van een groot aantal bronnen profiteren gebruikers van de besparingen van grootschalige bewerkingen.

Beveiliging

Duizenden hackers beuken al jaren op Google, Microsoft en Amazon. De openbare cloudproviders zijn op dit punt klaar voor alles. De beveiliging en configuratie van de omgevingen zijn ontworpen om risico’s te minimaliseren.

Maatwerk
Met een goede openbare cloudprovider moet u niet worden opgesloten in configuraties met vaste instanties, zodat u de CPU, RAM en schijf precies kunt toewijzen die u nodig hebt voor elke server. Een dergelijke controle over aspecten van gebruik betekent een verminderde kans op schokken en een grotere efficiëntie.
Er is geen ‘beste’ type cloud om te gebruiken, omdat elk bedrijf andere vereisten heeft. De beste route om te beslissen of u een openbare, privé- of hybride cloud nodig hebt, is om samen te gaan zitten en precies te beslissen wat u van uw providers nodig hebt en wat u zoekt in hun services.
Breng de verschillende voor- en nadelen van elk in evenwicht en beslis welke het beste bij u past. Dat gezegd hebbende, kun je zelden fout gaan met een Public Cloud vanwege de schaalbaarheid en de goedkope opzet.

Is het veilig?Het eenvoudige antwoord is ja, de openbare cloud is veilig. Technologische vooruitgang en oplossingen in de afgelopen jaren hebben de beveiligingsangsten voor veel gebruikers van de openbare cloud weggenomen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elke cloud 100% veilig is, omdat er altijd risico’s zijn, maar dat geldt ook voor huisvestingsgegevens op locatie.

 

Contacteer ons Verkoop Team voor meer info:
Telefoon: +32 3 808 32 22
Mail: sales@itce.be